MPP - Message Processing Platform - vállalati spamszűrő és levelezésbiztonsági rendszer

Az MPP nagy teljesítményű spamszűrő és levélkezelő rendszer, ami több levélfeldolgozási feladat rugalmas ellátására képes:

 • Spamszűrés és intelligens kapcsolatszűrés
 • Vírusvédelem több antivírussal
 • Archiválás és karantén biztosítása
 • Email Stream Management: emailből RSS szolgáltatás, integráció ERP/CRM rendszerekkel és felhőszolgáltatásokkal
 • Webes kezelőfelület karanténhoz és archívumhoz
 • SMTP tűzfal automatikus botnet szűréssel
 • Csatolmányszűrés és óriáslevél/óriásmelléklet kezelés
 • Tartalom alapú levélirányítás és tartalomszűrés
MPP: vezető spamszűrő technológia
"A magyar szolgáltatások [amelyeket az MPP spamszűrő véd] jobban ellenálltak a levélszemétnek, mint a Google és a Microsoft sok millió dolláros fejlesztései."
Index.hu - 2008. augusztus

A plugin felépítésű MPP egyedülálló email tűzfalat és hatékony levélfeldolgozó rendszert alkot, védelmére és szolgáltatásaira itthon már számos nagyvállalat, ingyenes levelezőrendszer és internetszolgáltató is nap mint nap számít (bővebben: referenciák).

A Mailspect által biztosított MPP Email Defense és MPP Email Archival modulok mellett vezető spamszűrő és vírusirtó motorok is elérhetők, köztük a világon tobb mint 850 millió postafiókot védő Cloudmark Authority, vagy az innovatív technológiával rendelkező Commtouch RPD (bővebben: MPP szűrőmotorok).

A spamszűrő rendszer működési elve

Az MPP spamszűrő a levelezőszerverbe beépülve vagy különálló előszűrőként, SMTP átjáróként is egyaránt működhet.

Kisebb levélforgalom esetén az amavis-hoz, spamassassin-hez és más tartalomszűrőkhöz hasonlóan általában Linux alapú levelezőszerveren fut és beépül a feldolgozási láncba, telepítése így pár perc alatt megtörténhet.

Nagyobb hálózatok esetén az MPP külön kiszolgálóra telepíthető vagy több párhuzamosan működő részegységre is bontható, így a terhelés ideálisan elosztható. Az alábbi ábra áttekintő képet ad az MPP logikai felépítéséről (az egyes feladatokat ugyanaz a kiszolgáló is elláthatja):

A MailSpect MPP spamszűrő felépítése és alrendszerei
A MailSpect MPP felépítése és alrendszerei

Hatékony, több rétegű levélszűrés

Az MPP Email Defense spamszűrő modul levélfogadás nélkül lezárja a kéretlen SMTP kapcsolatokat és automatikusan kiszűri a spamküldő botneteket, amivel megtizedeli a kiszolgálóra érkező spamek számát és az ezzel jelentkező terhelést. Az MPP Email Defense intelligens kapcsolatszűrésén átlagosan csak 10-ből 1 spam jut tovább, vagyis a szűrőmotorok tizedannyit szűrnek, tizedannyit tévednek, és tizedannyi processzoridőt és memóriát használnak, mint ha egy átlagos spamszűrőt vagy antivírust alkalmazna.

Az elfogadott kapcsolaton beérkező levelet az MPP a megfelelő rendszabályba sorolja, és a címzettre (vagy feladóra) érvényes egyedi beállítások, címlisták alapján elvégzi a szűrési és levélfeldolgozási feladatokat. A spamszűrés pontosságát a független gyártók által szállított spamszűrő és antivírus pluginek biztosítják, segítségükkel az MPP mindig rugalmas, több rétegű védelmet tud nyújtani, ami automatikusan alkalmazkodik a legújabb spam- és vírustámadásokhoz.

A levélfeldolgozás végeztével az MPP eldönti, hogy mi történjen a levéllel: a jó leveleket kézbesítheti és archiválhatja, míg a kéretlen reklámok és vírusok az egyéni beállításoknak megfelelően visszautasításra, megjelölésre, karanténba helyezésre, vagy rögtön törlésre is kerülhetnek.

Archiválás és Email Stream Management

Az MPP rendszer a spamszűrés és levelezésbiztonsági feladatok mellett az MPP Email Archival révén önálló archiváló rendszerként is működtethető, ami webes felületén keresztül számos lekérdezési és email discovery feladatra kínál kész megoldást.

Az egyedülálló Email Stream Management intelligens email feldolgozásra ad lehetőséget, segítségével az emailfolyam összekapcsolható az ERP/CRM rendszerrel, és olyan felhőszolgáltatásokkal, mint a Salesforce.com vagy a Google Docs. Az Email Stream Management például lehetővé teszi, hogy az ügyfelekkel váltott emailek 1-1 másolata automatikusan hozzárendelődjön a Salesforce.com (SFDC) ügyféltörzséhez, vagy például a levelek csatolmányai a Google Docs szolgáltatásban kerüljenek mentésre. A programozható webszolgáltatás (webservice) és emailből RSS (email-to-RSS) képességekkel az MPP számos új lehetőséget biztosít az emailek tartalom alapú, automatizált feldolgozására és a tartalomalapú levélirányításra.

Spamszűrő és antivírus pluginek

Virtuális MPP Core szerver
Az MPP Core szolgáltatásait egy előre telepített VMware virtuális szerveren is kipróbálhatja:

Az MPP szűrőrendszer minden körülmények között megbízható szűrési pontosságát a külső gyártók által szállított, a szűrőrendszerbe plugin szerűen beépülő, párhuzamosan alkalmazott keresőmotorok adják.

Több spamszűrő és antivírus együttes használatával:

 1. a spamszűrés pontosabb, mert több motor több spamet képes kiszűrni
 2. kevesebb a téves megjelölés, mert minden szűrő csak azt jelöli meg, amiben biztos
 3. megbízhatóbb a vírusvédelem, mert nem függ egyetlen antivírus pontosságától

A plugin felépítésű MPP szűrőrendszer számos szűrőmotor együttes használatát biztosítja:

MPP Email Defense kapcsolatszűrő

Az email tűzfal első vonalát alkotó MPP Email Defense a spamek megközelítőleg 80-90%-át képes kapcsolatszűrési módszerekkel kiszűrni, míg hatékony feketelistázásával a DDoS támadások ellen is alapvető védelmet biztosít.

Az MPP Email Defense által alkalmazott technológiák között megtalálhatók az RBL/DNSBL ellenőrézsek, RFC visszaellenőrzések, opcionális szürkelistázás, automatikus botnet védelem, SPF ellenőrzések és a SURBL szűrőmotor is.

Alapvető védelemként az MPP email tűzfala költséghatékony megoldást kínál a spamek áradatával küzdő levelezőrendszerek számára, míg a szűrés pontossága vezető prémium szűrőmotorokkal fokozható.

Cloudmark Authority spamszűrő

A Cloudmark SpamNet a világ első és legnagyobb spamszűrő hálózata, ami napi több mint 10 milliárd e-mail feldolgozásával a globális spam mennyiség megközelítőleg 10%-át hatástalanítja, nap mint nap védelmet biztosítva 850 millió felhasználója számára.

Az óriási levélmennyiségből a Cloudmark Authority spamszűrő egyedi, globális képet kap a világ levelezéséről, és percenkénti automatikus frissítéseivel a legfrissebb spam- és vírustámadásokra megjelenésük pillanatában képes reagálni.

A Cloudmark Authority az MPP mellé leggyakrabban választott spamszűrő, valamint a telekom szolgáltatók egyértelmű választása: a UPC, a Vodafone, és a Tele2 is alkalmazza ügyfelei spamszűrésére.

Commtouch RPD spamszűrő

A Commtouch Software világszerte több mint 35 millió postafiók védelmét látja el valós idejű spamszűréssel és vírusvédelemmel. A Commtouch RPD a Cloudmark Authority technológiával párosítva az MPP Core rendszert a piacon elérhető legpontosabb spamszűrővé teszi.

A Commtouch RPD működése során a globális email forgalomban több millió példányban kiküldött kéretlen levelek és vírusok hasonló felépítése alapján automatikusan azonosítja a legújabb spamkitöréseket.

A Commtouch RPD szűrése mellett több jelentős megoldásszállító is döntött, például a hazai VirusBuster, a 3Com, a CheckPoint vagy a Sendmail is a Commtouch egyedülálló technológiáját választotta.

MailShell SpamCompiler spamszűrő

A világ legnagyobb OEM spamszűrője, a MailShell SpamCompiler számtalan gyártó biztonsági szoftverében nyújt színvonalas spamszűrést. A MailShell SpamCompiler elemző spamszűrő a feldolgozás során több lépésben ellenőrzi a levelet, az elosztott felhasználói levélminősítés mellett az egyedülálló SpamTricks technológia a spamszűrők kikerülését célzó különleges levéltulajdonságokat is képes azonosítani.

ClamAV antivírus

A közkedvelt nyílt forráskódú antivírus a világ legelterjedtebb szűrőmotorja, világszerte több mint 1 millió levelezőszerveren fut.

A tőkeerős SourceFire tulajdonában álló ClamAV nagyon jól karbantartott, széleskörű adatbázisa segítségével a vírusos fájlok és fertőzött dokumentumok mellett rengeteg adathalász támadást is azonosít, gyakorlatilag minden emailben terjedő károkozót eltávolít.

Sophos, Kaspersky és McAfee antivírusok

Az MPP vírusvédelme tovább fokozható a világ vezető antivírus gyártóinak szűrőmotorjaival, mint például a Sophos, a Kaspersky, a McAfee vagy az F-Secure.

Az MPP spamszűrő rendszer telepítése

Microsoft Exchange kiszolgálókhoz
Az MPP képességeivel megegyező szolgáltatásokat Exchange platformon a VIPRE Email Security spamszűrő biztosít.

Az MPP Core közvetlenül sokféle levelezőszerverre is telepíthető, de kihelyezését különálló előszűrő kiszolgálóra javasoljuk. A szűrőrendszer így a szoftverkörnyezettől független és könnyen skálázható marad, a levelezőszerveren pedig nem szükséges beállításokat módosítani.

A támogatott operációs rendszerek és platformok:
Linux (i386/PPC), Solaris SunOS (Sparc/i386), Mac OS X (i386/PPC) és FreeBSD

A támogatott MTA-k:
Sendmail, Postfix, CommuniGate Pro, Qmail/netqmail, Surgemail, Exim és Sun Java System Messaging Server

Készen áll a továbblépésre?

Forduljon kollégáinkhoz és kérjen egyénileg összeállított MPP árajánlatot! Az MPP szolgáltatásait is rögtön tesztelheti, ha letölti és futtatja az előre beállított virtuális MPP kiszolgálót, vagy valamelyik MPP telepítőcsomagot.

Árajánlat Letöltés Kapcsolatfelvétel

Az MPP levelezésbiztonsági rendszer a Cloudmark Authority és a Commtouch RPD
valós idejű spamszűrő és vírusvédelmi keresőmotorokat is alkalmazza.
Cloudmark, a világ legnagyobb spamszűrő hálózata Commtouch RPD, valós idejű spamszűrés és vírusvédelem